Rovat: Talpbetét


A talpbetét rovatban a talpbetétekkel kapcsolatos információkat, útmutatókat és tanácsokat olvashat.

Megtudhatja, hogyan válassza ki a megfelelő talpbetétet, milyen előnyei vannak a különböző típusoknak, és hogyan segíthetnek a talpbetétek az egészség és a kényelem megőrzése terén.

Mire jó a harántemelő talpbetét?

Az egyedi kialakítású, magas minőséget képviselő talpbetét használatával könnyű megszabadulni a láb-, térd- vagy derékpanaszoktól, és gyorsan tünetmentessé tehetjük a mindennapokat.

TOVÁBB A CIKKRE

Mit tegyek, ha lúdtalpas vagyok?

Bár sok páciens azt gondolja, hogy a lúdtalp csupán egy esztétikai probléma, a valóság ezzel szemben az, hogy lábunk boltozatának megsüllyedése komoly mozgásszervi betegség, ami ellen érdemes időben fellépni. Súlyos következményei lehetnek, ha nem gondoskodunk róla időben.

TOVÁBB A CIKKRE

Veszélyes-e a lúdtalp?

A kezeletlen lúdtalp miatt tartási rendellenességek és egyéb deformitások alakulnak ki, fájdalom jelentkezik a bokánál, a térdnél, a csípőnél és a deréknál is. Megbomlik a hajlító- és feszítőizmok egyensúlya, ami kalapácsujjakhoz vezet. Szerencsére létezik hatékony terápia, a lúdtalp tehát gyógyítható.

TOVÁBB A CIKKRE

Mit tehetünk a bokasüllyedés ellen?

A bokasüllyedés okai között ugyanazokat a tényezőket találjuk, mint a lúdtalp esetén: a nagy terhelést, a túlsúlyt és a kevés mozgást. A laza szalagok, gyenge izmok, vagy az izmok aszimmetrikus fejlődése – vagyis az, hogy az egyik oldalon erősebbek, mint a másikon –, szintén okozhatják a betegséget.

TOVÁBB A CIKKRE